tisdag 20 september 2016

Sista dagarna på träningsresan

Nu sitter jag på bussen hem från Arlanda till Örebro.

Igår var det sista dagen på träningsresan med Aerobicweekends och Apollo

Dagen började med ett skönt core och stretchpass. 

Därefter körde jag Playitas X-wod.
Det var en ny instruktör och även om han var peppande så tyckte jag inte att han hade gjort ett så roligt pass då det var mest kroppsviktsövningar (med en sal med så många roliga redskap). Var i och för sig "kul" att köra wallballs, då jag inte kan göra det på gymmet hemma.


Marklyftet skulle man köra med en kettlebell, men jag tyckte det var för lätt så jag tog 2 st kettlebells (28+24 kg). Wallball körde jag med 9 kg slamball.

Vi var klara rätt snabbt så finishern som han satte ihop höll på i 8 min. Och det var en riktigt tråkig finisher så jag tog det rätt lugnt fram tills det var ca 90 s kvar
Det var
10 Squatjumps
10 Jumping jacks där man skulle komma ner djup i varje hopp
10 Tåhäv

Efter passet passade jag på att köra 2 varv av
10 kipping pull-up
8-10 höger enhands axelpress med 20 kg kettlebell
10 toes to bar
8-10 vänster enhands axelpress

Efter det dushade jag och sedan gick jag och kollade på X-cord core. Var inga direkta nyheter även om det var ett bra pass. När de körde lite rörlighet så tog jag och körde lite själv i X-corden.

Hade tänkt köra ett intervallpass efter det, men då kom en av instruktörerna och frågade om vi skulle göra en koreografi tillsammans till låten Uptown Funk och det lät ju riktigt kul så vi ägnade en timma åt det istället. 

Efter det var det klassen Gymnastic Moves. Man kan väl säga att klassem bestod av en typisk uppvärmning för gymnaster (vilket blir till ett tufft träningspass för vanliga motionärer), styrketräning och rörlighet. Ett roligt pass som gav mig lite gamla minnen tillbaka sedan min tid som gymnast.

Efter lunchen hoppade jag i poolen och var med på Aqua HIT, dvs att man körde intervaller (40-20s) av olika övningar.

Efter lunchen tränade jag in en koreografi till som jag funderat på under veckan. Övade även på den koreografi som vi gjorde tidigare.

Sedan var det passer Danzy, vilket var ett danspass med olika rätt lätta koreografier. Efter halva passet gled jag iväg och tränade lite mer på koreografierna.

Sedan var det dags för dagens sista pass (ett teampass där alla instruktörer bidrar med en eller flera koreografier) då jag skulle leverera koreografierna.


Hängde med i bakgrunden på de andras låtar och sedan körde Sofia och jag vår koreografi och det gick riktigt bra. Men när jag skulle köra min egna koreografi gick det inte lika bra. Hade lite problem med att höras i headsetet, så jag tappade lite fokus på själva stegen vilket gjorde att jag tappade takten några gånger. Märkte att koreografin var på gränsen till för svår (för en del av deltagarna) och då blev det ju inte bättre av att jag krånglade till det. Kändes lite tråkigt då det var mitt sista framträdande (förutom på dansen på kvällen).

Idag började jag dagen med hotellfrukost 07.40 och sedan fixade jag lite och passade på att köra lite 3D-rörlighetsövningar i solen.
Vid 09.00 passade jag på att köra ett pass innan vi checkade ut. Det var X-wod och idag var mina favoritinstruktörer på plats igen. På pappret såg det ut som en halvtråkig WOD, då det inte var så mycket redskap med, men den var riktigt rolig! 


EMOM betyder att man kör en övning varje minut. Är man klar tidigare så får man vila. På 20 min blev det alltså 5 varv av övningarna. Jag körde sit-ups med 15 kg viktskiva på raka armar upp mot taket och pushpress med 40 kg skivstång. Men efter andra varvet insåg jag att det var lite för tungt för mig så jag tog ner vikten på sit-ups till 10 kg och på skivstången blev det 37.5 kg. Att köra sit-ups med armar uppåt gjorde att man var lite mör i axlarna när man skulle köra pushpress och att köra armhävningar direkt efter push-press var också riktigt tungt. På 3:e varvet ökade de antal reps man skulle köra, men det var bara på supermans och sit-ups som jag klarade det. På de andra övningarna klarade jag inte ens de ursprungliga repsantalen.

Efter det var det dags för en finisher.
Den bestod av att man skulle kasta upp en slamball då högt upp som möjligt med raka armar. Man körde den 2 och 2 så at man kastade varannan gång. I och med att man skulle ha raka armar så blev der en riktigt bra coreövning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar