lördag 17 september 2016

Dag 5 på Fuerteventura


Igår startade jag dagen med en skön qigongklass på stranden. Sämre starter på dagen har man haft.

Efter det körde jag ännu en gång Playitas egna crossfitklass (X-Wod).


Som vanligt var det en rätt lång WOD.
25 min av 5 övningar. Varje minut skulle man byta övning, så det blev alltså 5 varv
Detta pass fokuserade på överkroppsstyrka.
Övningarna var
Rodd i roddmaskin utan att använda benen.
Assultbike utan ben
Pull-up/ecxentriska pull-up
Dips på box
Butterflysitups

Jag var glad att de plockade bort benen på rodden och assultbiken, det hade gjort att WODen blivit mycket mer ansträngande.

Sedan körde vi X-cord HIT. Detta var en mycket bra klass där jag fick lite bra idéer på hur man kan använda slyngor (typ TRX). Men det var mycket dragövningar vilket blev rätt jobbigt då det ju var det även på X-woden.

Efter det passet tog vi det lugnt och passade på att köra en tvättmaskin då det började bli lite dåligt med träningskläder då man ju får byta flera gånger om dagen.

Sedan var det dags för Crossfitness Challenge. Hade väntat mig ett riktigt tufft pass, men eftersom det var så varnt just denna dag så körde tog de det rätt lugnt. Så det passet blev mer som en lång uppvärmning för min del även om det kanske var lite utmanande för en del. Hade önskat att man kanske delat upp passet så att de som kände att de klarade det ändå skulle fått lite utmaningar. Det var synd att jag inte visste att de skulle göra så innan för jag var väldigt osäker på om jag skulle kört challengepasset eller Yoga Dance Flow. Jag fick dessutom höra att yogapasset bar riktigt bra och det kan jag förstå för alla pass som jag har kört med Malin Berg, som hade passet, har varit superbra.

Efter lunchen hoppade jag med på lite Aqua intervall training. Det var helt OK pass och efter det testade jag lite övningar i vattnet inför mina vattengympapass hemma.

På resan har jag och syrran umgåtts lite mer med två "gäng" och denna eftermiddag bjöd ett av gängen med oss på beachparty med Cava och lite snacks. Och även om jag var lite sugen på att gå på "Back to 90's aerobic" så verkade beachpartyt roligare. 
Vi hade det väldigt trevligt och jag badade i havet för första gången på resan (det var 22 grader varmt i vattnet). 
Vi testade även lite akrobatik, hade musikquiz och jag körde lite bakåt volter ner i sanden.
Efter middagen var der ett live-band som spelade gamla rocklåtar som uppträdde.
I och med att alla på resan gillar att dansa blev det full fart framför bandet.

Därefter gick vi vidare till Bodegan. Där hade de bara lite bakrundsmusik inne vid baren, så efter ett tag tog vi fram "våra" högtalare och satte på lite dansmusik, så det blev full fart med massor av dans fram till 01.30.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar