söndag 12 juni 2016

Fredagens inspirationsdag


I fredags var jag på Tärna Folkhögskola utanför Sala och höll en inspirationseftermiddag för deras elever som håller på att utbilda sig till Personliga Tränare.

Bilen var fullpackad med redskap som de skulle få testa på eftermiddagen.


Började med att presentera mig och mina tankar kring bål-/coreträning. Det jag ville få fram var att jag nuförtiden tänker mig att man skall stabilisera sig under rörelser och att man skall variera sina rörelser. Dessutom gör jag den mest bålträning stående då jag menar att oftast när vi behöver en stark bål så är vi stående. Väldigt sällan som man behöver stå i plankpostion i vardagen.

Därefter körde jag ett stående corepass med dem. Använde förutom kroppen lätta vikter (2x1 kg -2x4 kg) och även Rehas-ving för att lägga till lite mer krafter.

Några av övningarna i filmen här under använde jag i passet.

Sedan gick jag igenom hur man kan förändra en övning. T.ex,  fotpositioner eller vridningar på olika sätt eller kraftvinklar/hävarmar.

Avslutade med en cirkelstyrka där de fick testa lite roliga redskap som t.ex. battlerope, Gun-Ex gummiband, Hirts gummiband, slamballs, kettlebells, sandsäckar, aquabag, TRX, Rip-trainer och ViPR. Hade planerat att hinna med tre varv med 7 stationer var för att de skulle få testa lite olika övningar med de olika redskapen, men tyvärr rann tiden ut så det blev ett varv och sedan visade jag lite andra övningar och de hade sedan möjlighet att testa redskapen på egen hand. Egentligen hade det nog varit bättre att jag hade gått igenom redskapen ett och ett och visat lite övningar med de olika redskapen då det är svårt att hinna gå igenom alla detaljer på en övning och framförallt att komma ihåg det efter att man gjort några stationer. Dock hade de möjlighet att läsa på övningslappar som jag hade gjort och lagt ut på stationerna. Här under ser ni de övningar som jag hann gå igenom. Tyvärr glömde jag att ta bilder från dagen (och på cirkelstyrkan använde jag telefonen som intervalltimer).

Kändes som en väldigt lyckad eftermiddag och jag hoppas att de fick med sig en hel del tankar och tips som kommer hjälpa dem i sin framtida roll som Personliga tränareInga kommentarer:

Skicka en kommentar