lördag 12 september 2015

The Amazing Tennis Ball Back Pain Cure - Recension

Jag fick hem ett gäng med böcker häromveckan. Har nu läst boken The Amazing Tennis Ball Back Pain Cure av Justin Price. Justin är en specialist i Bioechanic och expert inom korrektiv träning. Jag har förut stött på honom i en TRX-DVD för folk med ryggproblem och den tyckte jag var bra.

Denna bok går rätt snabbt att läsa igenom (133 sidor) och jag gillar den.

Först beskriver han metoden att massera sig själv med tennisboll för att bli av med ryggbesvär (och andra problem). Man får också en snabb genomgång av vad muskler, senor och andra delar i kroppen är för något. Han besvarar också vanliga frågor som t.ex. hur länge skall man massera varje muskel mm. 
Sedan går han igenom 16 st olika muskler att massera och man får då se bilder förutom text så det är relativt lätt att förstå vad man skall göra.

För mig som stött på detta tidigare så är det inga stora nyheter, men lite småtips fick jag som jag kommer använda. Men för den som inte stött på massage med små bollar så skulle jag verkligen rekommendera denna bok då den går igenom det mesta på ett relativt bra och enkelt sätt. 
Tror att det finns en hel del som som går med smärta som skulle må bra av att testa teknikerna i boken och den är relativt billig också (136 kr), så de flesta borde ha råd med den och en tennisboll.
Själv gillar jag dock lite hårdare bollar som inte glider lika lätt som en tennisboll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar