söndag 27 september 2015

Functional Trainer - Recension

Har fått möjlighet att testa ett träningsredskap som kallas Functional trainerfrån InSportLine (från Sporttema).

Det är en slynga/slinga (suspension trainer) av samma typ som TRX. Liksom TRX är det en fästpunkt vilket är bra för övningar med rotation, men som begränsar till att göra vissa övningar lite svårare att utföra. En fördel med en fästpunkt är att det går fortare att sätta upp slyngan vilket jag märkte nu sommar då jag använde slyngor i min cirkelstyrka (och då man gärna ville att de skulle gå att sätta upp snabbt).
Det jag gillar bäst med dessa är handtagen som var riktigt sköna. De är i gummi och lite hårdare än TRX, men jag gillar dem bättre och de är lättare att göra rent också.

Slyngan löper fritt (vilket den inte gör i min TRX) vilket gör att man kan göra vissa övningar med en saxande rörelse (växelvis). Detta gör att man måste fästa ihop handtagen (hur man gör visas i den medföljande DVD:n) om man skall göra enarms och enbensövningar (om man inte håller i båda handtagen.

Ni som följer min blogg vet att jag verkligen gillar slyngträning. Man kan träna i princip hela kroppen, i de flesta övningar tränar man hela kroppen trots att man fokuserar på en del (kör man t.ex. tricepspress med två händer så tränar man hela framsidan och bålen). Dessutom är det väldigt lätt att ta med sig på resa och det finns väldigt ofta något som man kan sätta upp det i. Det medföljer även ett dörrfäste så att man kan träna om man bara har tillgång till en stabil dörr som går att stänga.En annan stor fördel med dessa jämfört med TRX är priset. De kostar just nu 599 kr hos Sporttema och det är mindre än halva priset jämfört med TRX.

DVD´n som medföljer ger många förslag på övningar, men den är på tjeckiska (men man förstår ju av att bara kolla på övningarna). Sedan finns det en liten bok med övningar och den är på både engelska och tjeckiska.

Här ser ni mina tankar om Functional trainern. Den finns i kamouflagefärg och i den klassiska TRX-färgen gult (jag fick testa kamouflagevarianten)Här lite förslag på övningar som man kan köra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar