fredag 31 oktober 2014

DVD från Gray Institute och fredagens träning


Igår fick jag resterande DVD-skivor (48 st) som jag beställt till jobbet från Gray Institute (de har en superrea på dem). Passade också på att beställa 3 st DVD-skivor med pass på (för egna pengar). Idag kollade jag igenom en av passfilmerna. Den heter Jump  Jop Hop och i den så får man lära sig flera olika hoppkombinationer. Vissa kombinationer var riktigt krångliga och jag kommer helt klart köra detta pass fler gånger.

Dagens träning efter hoppassat blev

500 m maxrodd: 1 min 34.7 s. Blev riktigt trött även fast det var ca 2 s sämre än mitt rekord, men då hade jag också hoppat massor innan.

Enarms axelpress 20 kg hö/vä
9/9 - 9/8 - 8/7 - 8/8
Sneda pikeringar i slyngor hö/vä
10/10 - 12/12 - 12/12 - 12/12
Marklyft 100 kg
12 - 12 - 12 - 12
Så himla skönt att kunna pressa utan att känna av höger axel. Nu är jag till och med lite starkare på höger (med smärtan var det tvärtom). Vissa varv masserade jag ändå övre trapetiuz med smithstången (på båda axlarna).
På de sneda pikeringarna började jag varannat varv på höger och vartannat på vänster. Den sida jag började på var inte helt slut efter 12 rep, men den andra sidan blev helt slut då man ju till rätt stor del använder samma muskler på båda sidorna (se filmen under för att se hur jag gör övningen som är en riktigt magdödare).


Avslutade med 2 varv
Dropset axelpress i maskin
Rygglyft med 20 kg vid huvud
Reverse pecdec (baksida axlar)

Dropset började jag på en vikt som jag klarade 8 rep (andra varvet 7 rep) och sedan minskade jag en vikt i taget (3-7 rep blev det per vikt) tills det inte gick att göra lättare.

Idag körde jag periodisk fasta (16:8) för första gången på länge. Kändes riktigt bra och som vanligt när jag tränar fastande så tar jag ca 10 g BCAA innan passet och så lite Octane under passet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar