söndag 5 oktober 2014

Personal Paleo Code som CD-bok & Nedladdingsbara ljudböcker


Köpte för ett bra tag sedan The Personal Paleo Code i bokform, men har bara hunnit börja läsa något kapitel i den. Har sedan läst lite andra böcker.

För någon månad sedan köpte jag den boken som audiobok på CD, då jag faktiskt har (tar mig) mer tid till att lyssna på podcasts och ljudböcker. Dock så har jag ju inte någon bärbar CD-spelare (som jag använder) så jag tog laddade ner den till datorn med mediaplayer. Men så skulle jag lägga in den i Iphonen via Itunes, men det fungerade inte. Nu i helgen så kollade jag på det när jag låg på hotellrummet. Kom då på att den inte var nedladdad till mp3 utan till wmv. Tog då och laddade hem gratisprogrammet Mediahuman mediaconverter (till min Mac som jag hade med mig). Sedan var det så att det var en himla massa filer (ca 4 min för varje fil) och jag skulle helst vilja ha alla in en fil. Hittade då programmet mp3-trimmer som hade ett verktyg som hette "mp3 joiner" och där gjorde jag alla filer till en fil. Importerade sedan till Itunes (för när man jobbar med apples produkter så kan man inte bara flytta filer som vanligt, suck). Väl där inne ville jag ha dem som ljudböcker och det gjorde man genom att välja info om filen i Itunes och sedan fanns det en flik som Alternativ och där kunde man välja mediatyp Ljudbok.
Så nu har jag den äntligen i telefonen så att jag kan lyssna på den.
Nu när jag surfade runt så hittade jag faktiskt en nedladdningsbar version för 21 dollar (på downpour). Letade faktiskt efter en innan jag köpte den fysiska CD´n men letade visst lite dåligt
CD köpte jag från Bookdepository.com och där kostar den ca 250 kr (och på Adlibris kostar den ca 300 kr).

Kollade runt om det fanns några andra roliga ljudböcker att ladda ner och hittade några som kan vara intressanta (fanns några till som inte var tillgängliga i sverige).
The Ultramind Solution av Mark Hyman
Why We Get Fat av Gary Taubes
Fat Chance av Robert Lustig
The Body Fat Solution av Tom Venuto
The 4-Hour Body av Tim Ferris
Natural Health, Natural Medicine av Andrew Weil
The Memory Bible av Gary Small
Grain Brain av David Perlmutter
The Ultrametabolism av Mark Hyman
Ultraprevention av Mark Hyman

Man kan visst prenumera för ca 13 dollar i månaden och då får man en kupong som man kan köpa ljudböcker för (de flesta böcker koster en kupong) och man kan då köpa fler kuponger för 13 dollar styck. Filerna som man laddar ner är DMR-fria så att de går att spela upp på vilken enhet som man vill.

Amazon har också en liknande tjänst för ljudböcker som kallas Audible.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar