söndag 26 oktober 2014

Kettlebellpass med tärning

I torsdags hade jag som vanligt mitt kettlebellpas. Denna gång var jag bara till viss del ansvarig för vad de fick köra. Jag tog en tärning till hjälp för att bestämma hur passet skulle se ut.
Satte intervalltimern på 35 s (och 5 s vila). Under tiden som deltagarna körde sin övning så slog jag en tärning som bestämde vilken övning de skulle fortsätta med. Blev det en 3:a, 4:a eller 5:a så fick de köra 2x 35 s så att de kunde köra båda sidorna. Slog jag samma siffra två gånger (eller fler) i rad så blev det en bonusövning. Var det 1-4 så blev bonusövningen thrusters och om det blev 5-6 så var det Get-up (2x35 s) som gällde. Get-up var för övrigt den enda övning som de aldrig fick köra.
Testa gärna att göra detta hemma. Använd dessa övningar eller hitta på dina egna.
Har man ingen timer så kan man bestämma ett antal som man skall göra istället för en tid. 

Där jag skrev Halo/benböj (2) så betydde det att de förde kettlebellen runt huvudet (Halo) och att de sedan förde kettlebellen diagonalt över kroppen ner till en höft samtidigt som man gjorde en benböj. Sedan förde man upp kettlebells diagonalt upp  över den andra axeln och runt huvudet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar