lördag 11 oktober 2014

Gary Gray och Gray Institute

När jag var på PT-konvent i Jönköping så pratade flera av instruktörerna/föreläsarna om att de fått mycket av sina tankar från Gary Gray som har Gray Institute. De har förutom on-line kurser flera olika DVD-skivor. Dessa blev jag verkligen sugen på att köpa. Fick godkänt från jobbet att köpa ett startpaket de hade på 5 DVDs och dessa har jag precis fått.
Men några dagar senare än jag beställt såg jag att de hade en stor rea på skivorna.
Då betalar man 150 dollar för 12 skivor (samma som jag betalade för 5 skivor) och vill man ha alla skivor (48 st) i den största serien kostar de nu 450 dollar (ca 3200 kr) och sedan finns det en serie sm heter Function Fast och de 12 skivorna får man för 150 dollar. Så har man 600 dollar plus frakt så får man väldigt många skivor (60 st). Jag skall försöka få mitt jobb att köpa in alla eller i varje fall några till. I värsta fall så funderar jag på att beställa dem för egna pengar.

Idag såg jag DVD´n som handlar om foten och den var intressant. Om man går in på respektive DVD-skiva på hemsidan (där man köper dem), så finns det ett transkript/anteckningar från DVD-skivan så där kan du kolla vad som tas upp i den skivan eller så kan du skriva ut den och ha den som en snabbguide för att repetera det du sett på skivan.

Den PT som pratade mest om det var Andreas Öghren som bl.a. jobbar med hockeyspelare (hade 5 klienter i Os-laget 2014 och åker ibland till NHL) och han blev årets PT 2013. Läs mer hans referenser här om du är intresserad. Här kan du bl.a. läsa vad Viktor Stålberg skriver om sin träning med AndreasHockeyspelaren Sebastian Lauritzen har också blivit bättre av att träna med Andreas.
Sedan rekommenderade även Seth Ronland att kolla på dessa principer. Seth blev årets PT 2011. Han jobbar bl.a. med Kim Andersson (handboll) och har jobbat med Niklas Kronwall.

Här några filmer med Gary Gray (inte hunnit se alla än)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar