fredag 17 oktober 2014

Ont i handen/tummen, men ändå lite träning

Igår gav jag en idrottsmassage till en som ville att jag skulle gå på hamstrings och säte mest (ca 45 min) och lite rygg (ca 15 min). När man masserar dessa delar behöver man använda rätt mycket kraft för att påverka musklerna. Tyvärr verkar det som att jag tog i för mycket under lång tid för idag har jag rätt ont i vissa rörelser som jag gör med höger arm/tumme. Detta gjorde att jag inte kunde köra några övningar där jag greppar för hårt och tyvärr är inte ljumsken helt bra så det finns inte lika många benövningar att välja på. Fick dock in lite ljumskrehab vilket jag varit lite dålig på i veckan.

Såhär såg dagens lunchträning ut

8 min Crosstrainer

3 varv
9-12 Armlyft åt sidan i dragapparat 
15/15 knäpress mot liten boll - böjda ben/raka ben
25 crunch med knäpress
För att kunna köra axellyftet åt sidan så drog jag det hårda handtaget åt sidan så att det blev en mjuk rem kvar som jag kunde trä in armen i. Körde alltså med handtaget runt handleden så att jag slapp greppa handtaget.

Märkte att det som tur var fungerade med pressar om man höll handleden i rätt position
Så det blev 3,5 varv 
9-11/arm Enarms axelpress med 17.5 kg
8/ben Enbens ryggliggandelegcurl med fot i slynga

Får hoppas att det blir bättre med handen/tummen under helgen, s¨att jag kan träna som vanligt på måndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar