söndag 23 augusti 2015

Träning på stranden med hemmagjord Riptrainer

Igår åkte vi till Lekens badplats som ligger ca 20 min bilfärd från Örebro.
Väldigt trevligt med lite bra väder!

Tog med mig några gummiband med handtag och en ombyggd gymstickstav så att den kan användas som Riptrainer.
Vi hade några trasiga kryckor på jobbet som skulle slängas så jag tog nedre delen av dem och stoppade i Gymsticken (så att den blir styvare i den biten som får mest krafter). Borrade ett hål i gymsticken och röret. Skar hål i en kort bit från ett spännband och satte det på utsidan om hålen och körde igenom en skruv med mutter. Sedan satte jag fast ett gummiband som jag har (lite tyngre än orginalbandet för Riptrainern). Fungerade riktigt bra och mycket billigare än att köpa en ny riptrainer. Om jag skulle vilja kan jag köpa extraband (orginal) för ca 300 kr.På eftermiddagen gav jag mig ut på årets andra löptur och det blev 2.5 km grusvägslöpning.
Sedan körde jag lite 3D-övningar med Riptrainern och några med bara. Gummibanden. Skönt att få till lite träning även när man är på stranden.

Lite filmer från badplatsträningen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar