tisdag 11 augusti 2015

Gårdagens träningpass gav ryggvärk

I helgen var det Crossfittävling i Örebro, Pennybridge Open. Var inte och kollade själv, men jag har en ny PT-kund som var och kollade på den. Han hade gjort en av WODarna i förrgår och då blev jag inspirerad att också köra en av dem. 

Men först uppvärmning
4 min Crosstrainer
2 min rodd (var 30:e sekund maxade jag)

Rörlighet och ViPR-övningar

Sedan var det dags för WOD2 från Mastersklassen
Komma så långt som möjligt på 8 min
Unbroken (i en följd utan att hoppa med)
1-2-3-4-5-6-7-8-9-10
av cheat to bar (pull-up när man nuddar bröstet mot stången)
Mellan varje set 5 marklyft 100 kg.

Båda övningarna krävde en hel del greppstyrka. Och det stora problemet var att köra unbroken. Missade en gång på 5 rep och när jag sedan skulle köra 6 rep så missade jag att nudda bröstet på den sista 6:e repetitionen. Sedan kom jag aldrig i närheten igen. Så mitt resultat på denna WOD blev 40 repetitioner (sista 5 räknades visst inte), vilket skulle gett mig en 7:e plats i tävlingem (de bästa låg runt 80 rep). Om jag hade tävlat skulle jag nog droppat vikten i marklyften, men det kan jag inte göra på jobbets gym. Det borde sparat lite på krafterna och greppet. 
Tyvärr verkar det som att jag överansträngde höger lats under träningen då jag är väldigt stel där (trots mycket jobb med liten massageboll igår kväll.

Efter det körde jag 3 set enarmsaxelpress med 23 kg hantel

Idag gav jag mig ut på en kort löptur (ca 1 km) innan lunchen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar