tisdag 31 december 2013

Nyårsmiddag och Gott Nytt År

Vill önska alla er läsare ett gott nytt år. Själv har vi goda vänner från Stockholm på besök och det blev en tidig (17.15) förätt och huvudrätt och efter att barnen somnat blev det godis och efterätt. Dock så hoppar vi själva tolvslaget och går och lägger oss nu

Förätterna som min fru lagat blev supergoda. Det var grönmusslor med hemmagjort kryddsmör (smör, dill, vitlök, sambal olek, ströbröd, parmesan, citron, salt och peppar). På tallriken fanns det också en rostad brödbit med med räkröra.

Jag hade hand om huvudrätten som blev ungsrostade rotfrukter (potatis, kålrot, palsternacka, pumpa, rödbetor och morötter) med baconinlindade kycklingfiler fyllda med fetaost och oregano. Receptet på kycklingen kommer från Moniques bok "LCHF för hela familjen" och bara det receptet gör boken köpvärd.Till efterätt gjorde min fru två olika cheesecake i småglas. Den ena var med vaniljsmak/digistive och den andra var med saffran/pepparkaka. Båda var riktigt goda (även om jag inte åt upp allt kross), men gillade nog vanilj bäst.

Hur som helst en väldigt lyckad trerätters middag. Inte riktigt paleo/primal, men jag äter inte så strikt nu, även om jag brukar undvika bröd och gluten i vanliga fall.

Hoppas ni haft en trevlig afton!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar