torsdag 19 december 2013

Pepparkaksbar och proteinpulver

Märks att man inte tränat ofta på sistone. Har lite träningsvärk i hela kroppen (framförallt rumpan av Bugarian Splitsquat) efter tisdagens träning.

Fick ju ett paket med smakprover från Gymgrossiten härom veckan. Har nu testat några av produkterna.

Bl.a. fick jag ett paket Goodlife bar med smak av pepparkaka (Crispy Gingerbead). Som jag skrivit tidigare så använder jag inte bara så ofta nuförtiden då jag tror mer på mat utan massor av tillsatser. Måste dock erkänna att det varit väldigt smidigt att ha en bar att slänga i sig när man inte har tid att göra ett mellanmål. Gillar verkligen pepparkakssmaken på denna bar och den är relativt mjuk och lättäten. Förut testat Dalblads pepparkaksbar och jag upplevde den också som god, men lite hårdare och inte lika lättäten. För mig har det också blivit ett sätt att få peppakaksmaken nu i juletid. Försöker undvika gluten så gott det går och det finns det ju en hel del i vanlig pepparkaka. 

Den innehåller 16.7 g protein, 20.4 g kolhydrater och 5.1 g fett per hundra gram. En ask med 15 st bars a 50 g kostar bara 139 kr just nu. Det blir drygt 9 kr per bar, vilket jag tycker är prisvärt. Styckpriset är annars 12 kr.

Fick också en påse Star Nutrition Whey-80 proteinpulver med smaken vanilj/päron. I vanliga fall så använder jag Bodysiences päronsplit. Whey-80 är inte lika söt i smaken vilket jag gillar (brukar blanda ut Bodysience med naturellt proteinpulver). Dock upplever jag som att Whey-80 inte är lika lättupplösligt som Bodysience även om det inte är någon jättestor skillnad. Hur som helst sä är Whey-80 vanilla/pear ett supergott proteinpulver. 1 kg kostar 159 kr. Just nu har de en kampanj då du får köpa 4 kg för 589 kr och då får du gratis med dig en annan produkt (som t.ex. Omega-3, D-vitamin eller T-shirt).

Fick också en påse Star Nutrition Gourmet Pro proteinpulver. Detta proteinpulver är en blandning av mjölkprotein och vassle och skall ge ett lite långsammare upptag och passar därför enligt beskrivningen bra till mellanmål och kvällsprotein. Det skall också få en lite krämigare smak även när man blandar med vatten. Jag fick smaken Double Choclate och även om choklad inte är min favoritsmak så gillade jag verkligen detta. Det kändes också som om den var lite krämigare. Priset för en påse på 900 g är 199 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar