söndag 15 december 2013

Julklappstips

Jag är nästan klar med alla mina julklappar. Men för er som inte är det så har jag några tips om ni har någon tränings eller kostintresserad vän kvar att handla till

Resdskap till hemmagymmet: 
Kettlebells är ett redskap som du kan träna mycket bra övningar med. Skall man ha dem inomhus är det bra om de är gumminklädda (eller neoprene/vinyl). Nordic fighter har några med chromehandtag som är sköna, snygga och relativt billiga. 

Slyngor typ TRX, Redcord, Junglegym är ett annat superbra hemträningsredskap. Kräver dock att man har något bra ställr att sätta upp dem på (typ kraftig krok i taket, stabil dör eller en pull-up stång). Gymringar är ju också en sorts slyngträning och det är ofta ett prisvärt alternativ (395 kr på Nordic fighter).
Läs mitt test av olika slyngor här.

Foamroller börjar bli populärt för att massera sig själv och jag gillar det verkligen.
Läs mitt test av foamrollers här.

Casall har en serie träningsredskap som heter HIT som verkar kul. I den serien finns det bl.a. slyngor (Multi balance trainer), sandsäck (bara 599 kr), hopprepfoamroller, motståndsband för löpning, viktväst och viktväska (att dra). Finns bl.a. På bl.a. på Gymgrossisten.

Viktväst är ett bra redskap för att öka tyngden på kroppsviktsövningar som benböj, utfall, armhävningar, burpees, dips och pull-up. Jag köpte min 10 kg's på Hobbex för 350 kr och den fungerar bra (såg tyvärr att de inte säljer den längre). Man kan på de flesta modeller ändra vikten genom att ta bort viktpåsar/skivor. Finns från ca 5 kg till 30 kg. Finns bl.a. på Nordic Fighter, HE Fitness, TräningsspecialistenGymgrossisten och Kettlebellshop.


Här kan ni se lite förslag på böcker som jag har och som jag vill ha. Två böcker som jag själv vill ha är Paleo Approach och The personal paleo Code (av Chris Kresser), men jag tror tyvärr de släpps först på julafton. Dock så kan man ju alltid ge ett presentkort på böcker.

Träningsdvds typ sådana som man tränar med framför TVn som t.ex. Tapout XT (inte testat den själv, men syrran gillar den). För den som gillar att lära sig mer så finns det ju bl.a. Secrets of ... serien av Gray Cook. Många filmer finns nu nedladdningsbara så då slipper man ju frakt och ev. tull om man beställer från USA. DaveDraper.com, TRXtraining.com , Grey Institute och Movementlectures är exempel på ställen där man kan köpa nedladdningsbara filmer. Vill man lära sig mer om de olympiska lyften så kan man köpa en nedladdningsbar version av Greg Everetts DVD här

Ett annat tips är en prenumeration på någon tränings eller hälsotidning.

Ett annat tips som inte är träningsrelaterat är sällskapsspel. Ett riktigt roligt spel är Ticket to ride. Jag beställde mitt från Stor och liten (dock slut nu). Det finns flera olika versioner, men den jag spelat är Europe. Har också Nordic Countrys, men det går bara att spela 3 st spelare, så det rekommenderar jag inte. Finns hemma på Worldofboardgames.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar