tisdag 3 december 2013

Billiga kettlebells


Igår uppdaterade jag mitt hemmagym med några nya Competionbells. Har förut 1 av varje i vikterna 8, 16, 20, 24, 28 och 32 kg. Dessutom har jag "vanliga" kettlebells i storlekarna 1 st 8 kg, 2 st 12 kg, 2 st 16 kg. När jag tränar hemma så kör jag ofta med mina 2x16 kg. Ger rätt bra träning att köra med dubbla kettlebell, men det känns ibland som att 2x16 kg är lite för lätt.  Så nu har jag införskaffat 1 st 20 kg (så att jag har 2 st) och 2 st 22 kg´s Competion kettlebells. Passade även på att köpa lite nya viktskivor till jobbet. Tog också och köpte ett klätterrep till min nya träningsställning. Det är 6 m långt, men jag har min ställning är bara drygt 3 m hög. Får se om jag kapar av det eller om jag kanske har kvar det långt.

Köpte dessa från Nordic Fighter som har bland Sveriges bästa priser på Competionbells. Dessutom har de Competionbells i 2 kg intervaller (vanligen är det 4 kg skillnad). Har nu inte hunnit använda dem så mycket ännu, men det verkar vara bra kvalitet. Vet att bl.a. Crossfit Brothers 19 i Örebro använder dem och är nöjda. En stor fördel för mig som bor i Örebro är att de har sitt lager här, så då slipper jag ju frakten.

Prisexempel
8 kg Competionbell - 279 kr
12 kg Competionbell - 379 kr
16 kg Competionbell - 499 kr
20 kg Competionbell - 629 kr
22 kg Competionbell - 689 kr
24 kg Competionbell - 749 kr

Nordic Fighter har förutom, som namnet antyder, fighterredskap (säckar mm) en hel del andra redskap framförallt för crossfit och funktionell träning. Som t.ex. skivstänger/vikterslamballs, hopprep, snakerope, chinsräcke, gummiband, foamrollerssläggorringar, clubbellsgymslädeplyoboxar, höga parellettes och viktvästar. Och det bästa är att allt är till väldigt konkurrenskraftiga priser.

Är lite sugen på att i framtiden även köpa en till 24 kg Competionbell, en 17 kg viktväst, en tyngre slamball (typ 15 kg) och deras höga parallettes/equalizer att kunna köra bl.a. dips i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar