torsdag 2 juli 2009

Mer pilateskurs

Äntligen dags för fortsättningen på pilateskursen. Denna omgång är det Sara som håller kursen. Sara körde ett pass med alla övningar i essentiellprogrammet (grund), vilket var en bra repetition. Sedan var det dags för oss att instruera varandra genom programmet. Jag fick jobba med Linda. Som vanligt när man är på kurs så finns det några deltagare som jag har lite svårare för. Som tur är så är Linda en av de som jag tycker bäst om på kursen och vi skrattade en hel del under denna övning. Ingen av oss var helt säkra på övningarna ännu. Jag var en ganska olydig elev när Linda skulle instruera mig, men hon gjorde ett väldigt bra jobb, framförallt eftersom hon inte instruerat något annat förut. Efter lunchen (sushi) så gick vi igenom kroppshållning och hur man gör en kroppsanalys. Hade lite svårt att få grepp om detta, men vi får väl se hur det går imorgon när vi skall göra detta på varandra.Efter kursen så letade jag efter en frisör. I helgen skall vi till Lysekil och förhoppningsvis så är det solväder, så då vill jag vara lite kortare i framförallt nacken, så att man inte får en vit rand när jag ändå behövt klippa mig lite senare i sommar. Efter många frisörer som antingen var hutlöst dyra eller inte hade någon drop-in tid, så hittade jag en frisör som låg några hundra meter bort från pilates centret. Det blev riktigt bra.Sedan var det dags att leta upp ett gym. Hade sett en flyer om ett nytt gym som heter powerclub, men även om jag gick förbi det två gånger enligt kartan så hittade jag det inte (visste inte numret då). Gick då till Centralgymmet, där vi höll till på min PT-utbildning. Tyvärr hade de sommarstängt. Så efter en dryg timmes promenad så blev det Delta-Gym igen. Fortsatte att träna på att hoppa upp på balansbollen, då de hade ett bra räcke till trappen som man kunde ta tag i om man tappade balansen. Lyckades faktiskt de flesta gångerna, men vet att det kan göra riktigt ont om man inte har stöd när man ramlar. Idag blev det olika uppvärmningsövningar på BOSUn. Sedan blev det axelpress med hantlar och axellyft åt sidan i dragmaskin direkt efter. Testade också enarms bänkpress liggande med ryggen på boll, vilken var en övning som jag gillade. Enarmsrodd med hanltar, enarms armhävning mot smithmaskin, enbens böj och enbens marklyft med hantlar, latsdrag, benspark och legcurl var några av de andra övningarna jag gjorde.

Måste gnälla lite. Förra veckan bode jag på hotell Oden. Det var riktigt bra jämfört med mitt hotell idag. Bor på Hotell Hansson som har 4 stjärnor istället för Hotel Odens 3 stjärnor, men det märks verkigen inte. I och för sig lite mysigare rum, men här finns det bara Kanal 1-4 + BBC på TV:n, ingen airconditon och så är det inte gratis internet. Får hoppas att det är e riktigt sagolik frukostbuffe imorgon.

Avslutningsvis så får ni en av mina gamla gymstickfilmer att kolla på


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar