lördag 18 juli 2009

Foamroller


Idag kom syrran på besök. När jag var i Stockholm på kurs så hittade jag ett coolt träningslinne på Adidas-store och det var 50% rabatt. Hann inte köpa det då jag var sen till tåget, men min snälla syster, åkte och köpte det åt mig senare på dagen. Idag hade hon med sig det. Skitsnyggt tycker jag (se bilden), men det sitter tajt så man får tänka på att hålla in magen :)
Mor min hade köpt träningskläder till min syster, Erika på en utförsäljning på Röhnich. Riktigt snygga de också. Så spontant så åkte vi iväg och tränade. Åkte till Njoy som hade sommartider och stängde 14.00 och vi kom 13.15. Efter 10 min uppvärmning så körde vi igenom överkroppen. Latsdrag, Bålrotationer i dragmaskin, enbens axelpress med en arm, bicepscurl stående på balansbräda, enhands bröstpress liggande på boll och avslutande uppdrag i hävräcket gjorde att syrran kände sig rätt mör i överkroppen. Dessutom körde vi två set av varje, vilket också blev lite mer än vad hon brukar köra då hon tränar på Nautilus som använder 1 set på varje övning. Eftersom det blev ett så kort pass på Njoy åkte vi till mitt jobb och där fick hon testa massor av balansredskap. Vi körde lite ben på BOSU och på Vibbmaskinen.

Hon gillade att träna bålstabiliteten på Foamrollern. En foamroller är en skumgummirulle som är ca 90 cm lång och 15 cm i diameter. Bra för att träna bålstabilitet och många använder den även för massage/stretching. Här får ni två filmer där ni ser hur man kan använda demInga kommentarer:

Skicka en kommentar