söndag 10 januari 2016

VIPR gruppträningspass

En riktigt bra dag som började med pulkaåkning och grillning vid pulkabacken (korv och baconinlindade dadlar).

På eftermiddagen åkte jag till Actic Slottsgatan där jag hade anmält mig till ett ViPR-pass. De hade ett träningskonvent hela dagen och för att vara med på ett pass var man tvungen att skänka minst 50 kr till Rädda barnen.

Jag tyckte att det var ett superbra pass där jag fick en hel del nya tips på hur jag kan använda mitt favoritredskap. Det blir verkligen bra 3D-träning. Pratade med några deltagare efteråt som inte var lika lyriska som jag. Stundtals blir det ju lite krångliga övningar och de flesta är inte vana att röra sig i så många olika plan och då kanske man inte uppskattar det så som jag gör. Tyvärr så tror man då att det inte är en träningsform för en själv, även om det antagligen är de som har det svårast som behöver det mest.  Har ni inte koll på vad ViPR är så kolla in denna video där jag använder den.Efter passet pratade jag med några av deras PTs och några av dem hade precis gått modul 1 i 3D-funktion. Kul att det kommer fler PT i Örebro som brinner för 3D-träning.

Körde själv vidare med lite övningar som t.ex. enarms bröstpress i dragmaskin och handstand push-up. Jobbade också med detas hemmagjorda procedosmatta.

Här några filmer med övningar från dagens träning.
Utfallen med rodd kördes med 28 kg kettlebell och slamballen var på 12 kg.Avslutade med att få en bedömning och behandling av en Naprapat som var med på konventdagen.
Hon screenade mig och knäckte till mig på alla möjliga ställen i rygg och nacke. Det kändes som att nacken bleb bättre (mer rörlig), men mina problem med höger ländrygg blev nog snäppet värre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar