lördag 23 januari 2016

Crossfitpass imorse


Såg när jag vaknade att det blivit en plats ledig till 10-passet på Crossfit Smedjan, så då bokade jag det.

Visade sig vara ett roligt och jobbigt pass där jag fick träna på lite saker som jag är dålig på.

Så här såg passet ut (man gjorde klart alla repetioner av en övning innan man körde vidare med nästa övning)
80 Airsquat
60 Pull-up (alt. Chest to bar eller ringrodd)
40 Burpee över 60 cm box
20 Handstand push-up
5 Repklättringar
20 Ringrodd
40 Step-up (gå upp och ned på box (jag 40 cm) med kettlebell i rack (jag 24 kg)
60 Armhävningar med handsläpp i bottenpositionen
80 Wallballs (jag med 9 kg)
Min tid: 34 min 50 s (man kunde hålla på i max 45 min). 

Brukar ofta ligga rätt bra till jämfört med många andra men på dagens pass var det väldigt många före mig. Var inga större problem fram till handstand repklättringen och då låg jag bland de första. Handstand push-up körde jag med en abmat vid huvudet, men trots att rörelsen inte blev i fulldjup och att jag kippade var jag tvungen att dela upp dem rätt snabbt.
Något jag verkligen skulle behöva öva på är repklättring. Jag är inte tillräckligt stark för att klättra utan ben, men fick inte alls till fotlåsningen.
Klarade 11 ringrod men sedan tog arnarma slut. Körde de sista med assist av ett smalt gummiband.
Tänkte att step-up skulle gå rätt bra, men den övningen var jobbigare än jag trott. Dock en väldigt bra bålövning så den konner jag nog lägga till i min vanliga träning. Det son tog längst tid var nog armhävningarna. Fokuserade dock på att ha en bra kroppsposition, dvs neutral svank och utsträckt höft, vilket många inte fokuserade på. Wallballen gick hyfsat men var riktigt jobbigt.

Efter passet passade jag på att köra rörlighet för framförallt höger ländrygg, bröstrygg och höftböjarna. Börjar känna mig mycket bättre i ländryggen och det beror nog på att jag lagt rätt mycket tid på att massera med liten massageboll. Har en boll med lite större diameter som jag har i sängen och jag använt den när jag skall somna och om jag vaknar på natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar