onsdag 27 april 2016

Ny hemsida


Vi håller på att skaffa en ny hemsida till gymmet jag jobbar på. Det är inte det lättaste att veta hur man skall lägga upp den för att den skall vara snygg men att man ändå skall få fram informationen på ett bra och snabbt sätt. Och det viktigaste, hur får man folk att hitta den. Självklart vill man ju att den skall komma högt upp om man söker på t.ex. Gym i Örebro eller Gruppträning i Örebro, men det är ju mest sökordsoptimering. 

Nu säljer vi ju inga produkter via nätet så det behöver vi inte fundera på. När jag hade försäljning via mitt egna företag via webben så körde jag med att man mailade in, men nu för tiden (och nog även då eftersom jag inte sålde så bra) bör man nog ändå ha en webbutik (t.ex. Starweb).

Dock tror jag att vår hemsida skulle må bra av ett bra webbaserat bokningssystem för att boka PT och massager. Men där finns det också en uppsjö med system i diverse olika prisklasser. Har ni läsare som driver gym något förslag på bra och prisvärt system? Jag har bl.a. kollat på bokningssystem från Clinicbuddy och Gymsystem

Men tillbaka till hur man lockar besökare till sidan och hur man får tillbaka dem när de väl varit där en gång? Självklart kan man ha olika erbjudanden och tävlingar.
Man kan ju också bjuda på gratis intressanta artiklar och träningstips.
Eller kanske att man lägger ut veckans träningspass. En tanke är att man skulle kunna ha något typ av enkelt spel som man måste klara av för att se de träningsfilmer vi lagt upp (självklart skall det finnas en genväg för de som inte gillar att leka). Får för mig att om spelet är tillräckligt roligt så kommer man tillbaka för att försöka slå sitt rekord och så kanske man utmanar kompisar på spelet.

Hur som helst skall det bli skönt att vi skall få en ny modernare hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar