måndag 8 juli 2013

Utomhusgym i sälen

Äntligen lite semester! Just nu i sälen och var ju tvungen att besöka deras utegym en snabbis medans de andra besökte djuren i fäboparken. Det var ett "stock-gym", liknande det vi har i Örebro, men av en annan leverantör. 

Värmde upp med lite joint mobility, benböj och marklyft. Körde sedan 3 vatv av 
7-10 Enbens marklyft
15 Axelpress
7-10 pull-up


Något jag gillade med detta gym var att man tänkt på att man vill kunna ändra motståndet i övningarna. De flesta "maskiner" fanns i 2 eller 3 utförande där det var olika belastning på varje allternativ. Så är det i och för sig på det i Örebro också, men på t.ex. Marklyftet så hade man möjlighet att dessutom lägga oå en extra stock på maskinen (se övre bilden). Dessa extrastockar fanns i olika storlekar. På de flesta maskiner med hävstänger så hade de dessutom satt fast öglor på olika avstånd. Och så hade man stubbar med olika vikt som också hade öglor. Det som saknades var något snöre/kedja att fästa därimellan, men har man med sig ett spännband så är det inga problem (tar jag med från stugan om jag kör där någon mer gång. Vid hävräckena hade man gjort sp att man kan sätta fast en lång stör i midjehöjd, vilket gjorde att man kan köra hängande rodd eller ha fötterna på den som avlastning. Fanns en anslagstavla där man fick tips om vilken övning man kunde göra på varje station. Men sedan finns det hu otaliga övningar och variationer man kan göra. Jag t.ex. Körde ju marklyften på ett ben och man kan ju köra med en arn också.


Stationer som fanns
Stubbar för boxhopp
Axelpress
Marklyft
Benböj
Armgång
Dips
Sit-ups bänk
Pull-up
Hinderbana (hoppa över eller krypa under olika höga hinder)
Skridskosteg mellan stubbar i uppförsbacke
Stretchyta

Det stod på övningsskylten att det skulle finnas däck att dra med rep, men det hittade inte jag. Dessutom så låg det uppe på en kulle så man kunde köra lite backträning om man ville.
 
Jag har med mina slyngor (Junglegym) på semestern, men de var inte med just idag. Nästa gång tar jag med dem och då kommer det bli ett riktigt bra träningspass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar