tisdag 2 juli 2013

DVD-recension TRX Bootcamp

Igår så testade jag att köra träningsDVDn TRX Bootcamp - Ropes and straps, efter jobbet. I denna DVD så använder man förutom slyngor (TRX) även hopprep. TRX delen av programmet håller TRX grundare Randy Hetrick och rephoppningsdelen håller Buddy Lee.

Programmet är upplagt så att man kör 4 övningar i TRX och sedan 2 st 1 min intervaller hopprep. Men först så börjar man med några minuters hoppresphoppning medans instruktörerna beskriver programmet. Ett problem som uppstod för mig eftersom jag använde de inbyggda datorhögtalarna är att det låter en hel del när man hoppar rep så man hör inte allt, men det är inget större problem då man ju kan kolla igenom dessa delar i förväg om man vill. På en av TRX övningarna så behöver man komma in under infästningen och den övningen (TRX Chest-press) fungerar inte optimalt om man har TRX uppsatt med dörrfästet.
Blev rejält svettig av passet och det var rätt kul. Hade nog blivit ännu tröttare om jag hade varit bättre på att hoppa rep. Man fick också med en rephoppningsskola på 16 min med Buddy Lee där man även fick lära sig lite mer svåra hopp än de som var i programmet. Buddy Lee visar också hur den som är helt nybörjare skall gå till väga.
Själva träningsprogrammet är ca 50 min inklusive en snabb stretch. Det medföljer också en bok i hårdpapp som beskriver alla övningar och även hur programmet är uppbyggt, så den kan man ta med sig till gymmet och köra efter om man vill.

Jag gillar denna DVD och tycker att det ger en bra träning för i princip hela kroppen och det är tre personer som visar tre olika svårighetsgrader av övningarna så jag tror att denna DVD passar de flesta. Största problemet är nog att ha en TV/dator på ett ställe där man har satt upp en TRX och dessutom har plats för att hoppa rep.

Den sälj på Motion.se för 350 kr, men du kan även köpa en nedladdningsbar version för 15 dollar. Den nedladdningsbara versionen kan du sedan använda på datorn (borde ju även kunna bränna en skiva av den).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar