fredag 26 juli 2013

Träning på Hotelgym och enbens liggande legcurl


I onsdags blev det ett snabbt träningspass på Scandic Sundsvall City. Elvira kom i säng rätt sent, så det blev ett rätt sent pass. Egentligen borde man väl gått och lagt sig i tid istället, men det är ju så kul att träna.

Jag gillar faktiskt Scandics hotel gym. Tror de har samma redskap överallt då det såg likadant ut på Scandic i Örnsköldsvik. Utrustningen kommer från Lifefitness och de har 2 löpband, 1 crosstrainer, 1 cykel, 1 träningsbänk, balansbollar och hantlar upp till 20 kg. Dessutom har de en träningstation som har 3 delar. Varje del går att använda till flera övningar genom att lätt ställa om det. En del kan användas till latsdrag, rodd, tricepspress, bicepscurl. En annan del till bänkpress, sned bänkpress och axelpress. Sista delen används till benspark och liggande bencurl. Som sagt så kan man göra rätt mycket med dessa redskap men om jag fick önska så hade jag gärna sett en pull-upstång, en Concept II roddmaskin, en slynga (typ TRX, Redcord eller liknande) och några kettlebell.

Så här såg passet ut
750 m på Crosstrainer
Benböj och lite joint mobility

4 varv
Latsdrag
Rodd
Enbens ligggande legcurl
Handstand push-up

Liggande legcurl är faktiskt en maskin som jag saknar på mitt jobbs gym. När jag kör den maskinen så blir det alltid med ett ben. Det fria benet sätter jag fram så långt fram som möjligt. Detta gör det lättare att hålla neutral svank. Tycker att det är rätt vanligt att man ser att man tappar den neutrala svanken (svankar mer) när man kör liggande och sittande legcurl i gymmet och det kan man då motverka på detta sätt. Tyvärr så är inte alla liggande legcurl-maskiner som är utformade så att man kan komma fram med främre benet på båda sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar