onsdag 10 juli 2013

Testat Flowrider


Idag besökte vi Äventyrsbadet i Sälen. Förutom att åka vattenrutchbanorna så testade vi deras inomhussurfningsmaskin, Flowrider. 
Det var riktigt kul och häftigt! 
De första "åken" gjorde man på mage på en lite bredare bräda. Klarade man av de lättaste sakerna som att surfa på mage och ta sig upp på knä så fick man tips på övningar som man kunde testa på brädan. Att t.ex. rulla runt ett varv åt sidan var inte det lättaste om man dessutom skulle vara kvar på brädan efteråt. Tror dock instruktören blev lite förvånad att jag fixade den övningen som jag fick av honom, nämligen att stå på huvud på brädan. I och för sig så tog jag mig inte ner på brädan igen, men jag stod ett tag på huvudet. Testade också att göra en framåtkullerbytta och det klarade jag.

Nästa steg var att man skulle surfa på fötterna på en smalare bräda. Detta var jag inte lika bra på. Om man skall vara ärlig så var jag faktiskt sämst av alla de 7 som var med i gruppen. Gjorde ett par rejäla vurpor rakt ned på rygg. Själva underlaget var rätt mjukt, men det blev ett ryck i nacken (lite whiplasheffekt), så vi får väl se hur stel jag är där imorgon. Hur son helst så var det superkul.

Vill man ha en privat tid (som man kan dela med familjen eller kompisen) så kostade det 1040 kr för en timma. Vi valde att köra det som grupp och då fanns det 8 platser (vi hade 7 st anmälda). Det kostade då 130 kr per person. Dock så var man tvungen att först lösa inträde till badet och det kostade 180 kr per person (vuxen). Sedan åkte man en och en i ca 1 min per omgång om man inte ramlade dessförinnan.

Har inte kommit på hur man lägger in länkar från Bloggers iphone-app, men här har ni adressen där ni kan läsa mer om Sälens Flowrider.
http://www.skistar.com/Experium/Aventyrsbad/FlowRider/
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar