tisdag 19 juli 2011

Träningsvärk & Barmuscle-up

Igår blev det ett besök hos Crossfit Örebro vid lunchtid innan jag åkte ut till svärföräldrarnas lantställe.
Kanon att de har lunchpass nu när man har semester.
Efter uppvärmingen var det dags för lite benträning. Vi gjorde övningen Bulgarian split, som är en enbens knäböj där man har foten på en pall eller liknande (för att göra den änu svårare balansmässigt så kan man sätta bakre foten i en slynga). Vi körde 3 set med 8-10 reps och min vikt var 2 st 28 kg´s kettlebell (hängande på sidan som i filmen här under). Kände verkligen att det tog bra på sätet och idag är facit att jag har träningsvärk just där. Mellan seten så var det handstående mot vägg i 60 s, men eftersom jag är rätt van vid handstandsträning så sparkade jag uppp lite tidigare och fick alltså ännu längre tid (gick inte upp lika snabbt i sista omgången då axlarna började kännas)

Efter det var det dags för dagesn WOD (workout of the day)
Det var Annie vilket innebär att så snabbt som möjligt göra
50-40-30-20-10
av Doubleunders (hopprep) varvat med sit-ups.
Min tid blev 7.39 vilket jag var nöjd med. Double unders gick mycket bättre än när jag skulle tävla med det på min svensexa. Nu klarade jag drygt 20 st i rad.

Efter passet så tränade jag lite extra med några set handstand push-up och teknik för butterfly pull-ups.
Har en övning som jag länge velat klara av (även om den faktiskt inte står på mina mål här på. Det är Barmuscle-up. Klarar av mucle-up (jättehäv) i ringar, men att göra det i hävräck är en helt annan sak.
Bad några av dem som kan det (Fredrik och Per) att köra några stycken så att jag kunde kolla deras teknik. Gjorde några försök som var nära. För att ytterligare öka pressen på mig så hämtade jag min Iphone och bad att få bli filmad. Till min förtjusning så lyckades jag ta mig upp (inte så snyggt, men ändock), men tyvärr så blev det något fel med filmningen, så det kom inte med på film. Gjorde några till försök med fungerade filmning, men lyckades inte då (här under kan ni se ett av mina bättre försök).
Under min film ser ni en annan person som lyckas bättreInga kommentarer:

Skicka en kommentar