tisdag 26 juli 2011

Hotellgym

Vi är nu ute på en liten semestertripp. I lördags åkte vi till Lysekil. Tyvärr inget solväder så vi gjorde ett intressant besök på Havets hus. De har också en butik som heter Spotshopen som är ett ståene inslag när vi besöker Lysekil. De har massor av snygga och billiga kläder och der blev bl.a. ett väl behövligt regnställ och en träningspike.
På söndagen åkte vi vidare till Göteborg där vi bor på Scandic Europa. Hann med ett snabbt pass i deras gym som jag tycker var välutrustat för att vara ett hotellgym. Scandic kör med Lifefitnessmaskiner och de är riktigt bra. De hade en multistation därmman kunde köra rodd, latsdrag, bänkpress och ben. Den gick också att använda som dragmaskin (uppe eller nere), men då saknade jag ett vanligt enarmshandgtag. De hade också en balansboll och hantlar (upp till 20 kg) med en träningsbänk. Konditionsmässigt så hade de 2 cyklar och 4 löpband. Jag hadd föredragit en roddmaskin och en crosstrainer istället för så många löpband.

Min uppvärmning blev lite cykel, hopprep (mitt eget) och lite funktionella balansövningar med hantlar. Körde sedan bicepscurl, bröstpress på balansboll och ryggövningar i multimaskinen. Körde också reverse crunch på balansboll (händer på bänk) och benlyft i huvudstående. Blev inte det hårdaste passet med det var skönt att röra på sig.

1 kommentar: