tisdag 16 februari 2016

Träning med tärning

Har känt mig lite hängig och det kliar lite i halsen, så jag hoppar över träningen nu.  
Dock blev det lite träning för mig när jag höll mitt corepass igår kväll. I det passet körde jag med kettlebells och det blev en hel del utfall åt alla möjliga håll. De fick det lite svettigare än de är vana vid.

På mitt Funktionell Fys körde jag ett pass där en tärning bestämde vilka övningar de skulle köra. 

Detta är något som du faktiskt kan göra hemma. Bestäm 8 olika övningar och hur länge (bra om man är flera som kör samtidigt) eller hur många rep man gör. Tilldela 6 av övningarna siffrorna 1-6. De två sista övningarna är till för när du slår samma siffra två respektive tre gånger i rad (slår du samma en 4:e gång så kör du orginalövningen igen). Sedan bestämmer du hur länge du skall köra alternativt antal tärningsslag.
Välj gärna övningar som går på olika muskelgrupper, men gärna några helkroppsövningar som blir lite flåsigare.
Här ser ni övningarna som vi körde på måndagspasset.


Tillbaka till Funktionell Fyspasset
Först blev det 20-25 min uppvärmning och 3D-övningar med kettlebells. Därefter blev det 12 min med tärningsträning. Efter lite parövningar avslutade de med en skalad variant av crossfitWODen Lucky Seven

Så många varv som möjligt på 7 min
7 boxhopp/kliv upp på brits/bräda
7 kettlebellsvingar 6-16 kg
7 burpees (de flesta utan armhävning)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar