onsdag 3 februari 2016

Funktionell Fys

Det roligaste gruppträningspasset som jag har är Funktionell Fys och denna termin har vi startat Funktionell Fys Express. Det är ett lunchpass som håller på i 30 min.
Förra veckan var första gången som vi körde det passet och tyvärr var det bara en kille som dök upp.
Men jag körde passet med honom ändå och han blev rejält trött (och hade träningsvärk några dagar berättade han). Nu hoppas jag att det kommer några fler imorgon (för det är torsdagar 12.00-12.30).

På de längre passen av Funktionell Fys kör jag också någon cirkelstyrka eller lite mer styrkebetonade block varvat med kortare flåshöjande moment. Man kan säga att det blir lite Crossfight Light. På Expresspassen blir det nog att man jobbar med färre stationer eller bara ett redskap (kettlebell, kroppsvikt, slyngor (typ TRX) eller ViPR).

Hur som helst så är ni som är Örebroare välkomna att komma och testa mitt Expresspass imorgon (på Örebro Rehabcentrum). Det är alltid gratis att testa våra pass en gång.

I måndags körde de cirkelstyrka med 9 st stationer. Man körde 2 och 2 och varje station kördes i 2x25 s med 8 s vila mellan och sedan körde man 2x25 s enhandsaxelpress (och då gjorde ens partner den andra övningen).

Övningarna var
Plintlocksputtning med 19 kg sandsäck i
Pull-up
Sidutfall till kors bakom med rotation av ViPR
Joystickrotationer
Enhandsboxning med gummiband i 3 höjder
Wallclimbs (klättra upp i handstående med magen mot väggen)
Step-up med vartannat ben
Vågor med battlerope (brandslang)
Slamballkast med situps på bräda

Jag körde själv igenom cirkelstyrkan och passade på att filma några av övningarna (missade då lite axelpressar medans jag riggade om kameran).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar