onsdag 16 juni 2021

Mer olympiska lyft i min träning

Trots art jag driver en anläggning med mycket träning som är inspirerad av Crossfit så har jag inte speciellt många olympiska lyft på mina pass då jag gillar andra övningar och redskap bättre. Men jag inser att jag ändå behöver träna lite mer på olympiska lyft själv så idag blev det träning på framförallt squatclean, men också lite overhead squat. Squatclean är egentligen en ”vanlig” clean men jag brukar förtydliga att det inte är en powerclean genom att benämna den squatclean. Powerclean är när man går inte går ner i en benböj när man fångar stången i rackposition och clean (swuatclean) är då mam fångar stångem i en benböjpostion. Började med att köra squatclean, men hick sedan över till hangsquatclean istället. I början kändes de inte speciellt bra, men i slutet fick jag till några som kändes riktigt bra. Nu körde jag på relativt lätta vikter (40 kg skivstång) just för arr träna tekniken, men det blev rätt jobbigt ändå. 

Jag märkte arr jag saknade en hel del rörlighet för mins overheadsquat så det kändes som att det bitvis mest var små nigningar. Får träna mycket på dessa då jag egentligen gillar hur den påverkar bl.a. bål-och axelstabiliteten.

Kände också att det vore kul att köra det på något av lunchpassen nästa vecka, så dagens träning ledde också fram till ett pass. Jag gjorde inte exakt som passet var uppbyggt då tiden inte fanns till det.


Pass

Uppvärmning

Teknikträning

Squat clean

Overhead squat


2 varv med lätt skivstång (jag körde 30 kg)

Varannan minut

5 hang squatclean

8-10 press

3-5 overhead squat


4 varv med stång som du kan pressa ca 6-8 ggr (jag körde 40 kg).

Var 3:e minut

5 hang squatclean

4-6 strikt press

12 utfallsteg (tunga)


10-12 min Amrap med samma stångvikt

12 svingar

10 thrusters (skivstång)

8 svingar

6 push-press (skivstång)

4 framåtlutad rodd (skivstång)

2 burpees over bar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar