torsdag 15 juli 2021

Varför rekommenderar FHM att träna på gym?

Imorgon lättar Sverige på en hel del restriktioner gällande covid-19. Krogar får ha öppet länge och det finns inga begränsningar på hur många man får vara i butiker.

Men varför läggs det inte mer fokus på att få folk att röra på sig då det visat sig att det kan vara positivt på hur sjuk man blir i covid-19? I början av pandemin så rekommenderade man att inte gå på gym utan att träna utomhus och det är väl kanon om man verkligen gör det. Men många behöver gå till ett gym där man har tillgång till redskap för att träningen ska bli av. 

Läs gärna denna debattartikel från läkartidningen, https://lakartidningen.se/opinion/debatt/2021/07/fysisk-aktivitet-den-tredje-vaccinationsdosen/

Jag som gymägare kommer fortfarande ha kvar en del begränsningar av hur många jag tar in på passen och i gymmet tills fler har vaccinerat sig och vi ser hur det går med Deltavarianten, så att medlemmarna har möjlighet att hålla avstånd och känna sig trygga hos oss. Hoppas att de flesta gym tänker så. Men jag hade velat ha en rekommendation från FHM att det är OK eller faktiskt rekommenderat att gå till gym igen. Det känns som viktigare än att man får gå ut på krogen igen, vilket är det som kommer upp mest i media nu (i och för sig skönt för alla restaurangägare som haft det kämpigt under pandemin).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar